Home Belgisch BELTOON: ROEDEL

BELTOON: ROEDEL

by Bram Langmans

Nadat het Antwerpse hiphop-collectief Roedel ons reeds warm wist te maken voor hun binnenkort te verschijnen tweede album 247 middels de sterke gelijknamige single 247 en het ronduit geniale Zwaluw, weet de Antwerpse hondenkennel ons anticipatie-niveau nog wat verder op te schroeven met het alweer simpelweg geniale Het Spijt Me.

(c) : ROEDEL

Over een funky en ook botergladde productie van tusais en Luie Louis droppen Mitxelena, Stef, Luie Louis en Rikky Rozay om beurten aanstekelijke en ook erg toegankelijke flows die telkens uitmonden in een uitermate catchy refreintje, terwijl een nadrukkelijke tongue-in-cheek vibe duidelijk maakt dat de jongens gelukkig ook over een gezonde dosis humor bezitten die er voor zorgt dat ze ook wel eens met zichzelf durven lachen.

Ook de opmerkelijke videoclip van de hand van Achiel De Vlerk onderstreept datzelfde gevoel voor humor, en maakt van Het Spijt Me één van de meest hilarische tracks die wij in lange tijd hebben zien passeren, zonder dat daarbij aan muzikale kwaliteit wordt ingeboet.

Ronduit geniaal én tegelijk ook meedogenloos hilarisch dus, en daar nemen wij met plezier onze hoed – of in dit geval ons baseballpetje – voor af.

Het nieuwe album van Roedel wordt op 21 februari boven de doopvont gehouden, en een week later (28/02) is er de release-show in De Studio te Antwerpen. Meer info daarover vind je hier. Vandaag onze beltoon.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More