Home Belgisch BELTOON : PERLIN.

BELTOON : PERLIN.

by Bart Verlent

Perlin is het geesteskind van de Gentse Pauline Verminnen, dochter van de legendarische Johan Verminnen. Ze maakt in het verleden deel uit van de a capellagroep Ay! Dia Luna en was actief als backing vocaliste. Maar ze is al een hele tijd bezig aan haar eigen carrière. Samen met Jens Paeyeneers en Simon Vanden Bogaerde brengt ze songs waar ze elektronica combineert met soul en pop. Met af en toe uitstapjes naar jazz en en ook naar de jaren 80 en 90.

(c) : @jakobrosseel

Pauline werkte als cabaretière aan de zijde van Saint-Marteau, het alter ego van van de Gentse muzikant-zanger Anton Janssens, waar ze samen Franse chansons mee bracht. Daar is haar liefde voor de geschiedenis van het chanson alleen maar vergroot. Daarom heeft ze dit nummer van Charles Trenet uit 1951 in een ander jasje gestoken.

Verminnen heeft de song zo bewerkt dat je het origineel er toch nog kan in herkennen. Haar eigentijdse bewerking klinkt heel dromerig en avontuurlijk, en voor ons de beltoon van de dag!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More