Home Belgisch BELTOON : PARTISAN

BELTOON : PARTISAN

by Bart Verlent

Na twee zalige ep’s werd het een tijdje stil rond de postpunkers van Partisan. Wij hadden niet gedacht dat het Gentse trio nog terug boven water ging komen. Maar vorig jaar stonden ze terug op het podium en mochten ze twee optredens openen voor Cermenoy in Duitsland. Ook in Antwerpen toonde Partisan als support act van de Amerikaanse band wat ze in hun mars hebben.

(c) Jeroen Mylle

In mei verschijnt hun debuut Savage Peace op het Berlijnse label Isolation Records. Kwestie van te tonen dat Cedric Goetgebuer, Ivo Debrabandere en Thijs Goethals gemotiveerd zijn om niet enkel te scoren in het binnenland. I Believe In You is de eerst teaser uit het album en dat is een nummer wat aankomt als een stomp in de maag.

De donkere stem van Cedric Goetgebuer met zijn snijdende gitaarlijnen in combinatie met de strakke drums van Ivo Debrabandere en tegendraadse bas van Thijs Goethals maken het een uniek geheel. We horen de invloed van Killing Joke en Joy Division zeker terug maar het trio doet er totaal hun eigen ding mee. Zeker het vette noise stuk tilt dit geweldige nummer naar een nog hoger niveau.

Ja, Partisan is volledig terug! Ze klinken donkerder en intenser dan ooit, dat belooft voor het volledige album. Het trio zal de nieuwe plaat voorstellen in Gent, waar en wanneer is nog niet bekend. We believe in Partisan, en nu dus beltoon!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More