Home Belgisch SUNFLOWER – Your Potential (sentimental)

SUNFLOWER – Your Potential (sentimental)

by Didier Becu

Een jaar na hun debuut-ep dropt het Brugse quintet Sunflower Your Potential, het eerste nummer van de binnenkort te verschijnen dubbelsingel Ordinary Feelings. Ondanks de zwaarmoedige en melancholische ondertoon laat de band een harmonieus en toegankelijk geluid horen. Het nummer kan als alternatief of underground bestempeld worden maar is evengoed radiovriendelijk genoeg om op de grootste familiezender van Vlaanderen enige airplay te krijgen. Die tegenstrijdigheid of polyvalentie, ’t is maar hoe je het beschouwt, klinkt ook door in het bij momenten behoorlijk vrolijke gitaarspel versus de rauwe klaagzang met weinig opbeurende tekst van vocalist Brent De Wulf.

Het doet soms denken aan Disintegration, het vroegere werk van Robert Smith en de zijnen waarbij zij ook grossierden in etherische, dromerige en zwartzakkerige poppunk. En dat is positief bedoeld.

De videoclip die bij het nummer hoort, toont mannen in uniform die scenes uitbeelden tegen onderbelichte en deprimerende toneeldecors. Geen idee waar het precies over gaat maar het is duidelijk dat de dood en tristesse de hoofdrol spelen.

De dubbelsingle Ordinary Feelings verschijnt op 27 maart als gelimiteerde 7” editie en op cassette. sentimental, het label van Fenne Kuppens en Kobe Lijnen van Whispering Sons, viert deze release dezelfde avond nog met een concert van de band in Villa Bota in Brugge.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More