Home Belgisch BELTOON : MURPHY MUNRO

BELTOON : MURPHY MUNRO

by Nel Mertens

Het gezicht achter het popproject Murphy Munro is dat van Nick Martinet. Enerzijds leraar zedenleer, anderzijds staat zijn vorige single Baby’s Working In Old Blue Jeans van zijn muzikale project Murphy Mundo nog steeds op nummer 1 in de BEL 15 HITS hitlijst.

Als kind slorpte hij de muzikale voorkeuren en kennis van zijn ouders op. Later volgde hij opleidingen jazz en lichte muziek aan de muziekacademie in Lier in gitaar en bas bij topmuzikanten. Zijn rugzak vulde hij met observaties, ontmoetingen en herinneringen en met ervaring bij talloze bands in de meest uiteenlopende genres op kleine en grote podia in België.

Zijn tweede single Bitter Sweet Bouquet is net uit en hiervoor werkte hij samen met songwriter/ producer Johan Schots. Nick en Johan hopen dat dit nummer meer erkenning kan brengen voor iedereen die met donkere gedachten worstelt.

Stiekem heeft het wat van een seventies lovesong, inclusief het bittere én het zoete. En dat hoor je ook in de aangrijpende tekst terug, die verwijst naar wat er zich àchter de spiegel van de positieve Facebookgebruikers en de digitaal perfect ogende levens soms afspeelt. In dit geval een man die zich wankelend op de rand van afscheid bevindt en twijfelt of de liefde van zijn partner groot genoeg is om zijn eigen verdriet te kunnen overleven. De discrepantie tussen de opgewekte sfeer en sound en de donkere inhoudelijke boodschap is gapend groot. Luister dus goed, want dit is ‘not just another popsong’.

De cover bij de single is een kunstwerk van een gepensioneerd collega van Martinet, die in schilderen een passie vond en een stuk van zijn emotionele hart stak in dit knappe artwork.

Bitter Sweet Bouquet zal te vinden zijn op het conceptalbum Time Traveller, dat binnenkort verschijnt en ons mee wil nemen doorheen verschillende periodes in de muziekgeschiedenis met behulp van moderne studiotechnieken.

Op 20 maart kan je Murphy Munro live aan het werk zien op de singer-songwriteravond in het Cultuurcafé in Antwerpen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More