Home Belgisch BELTOON : LUSTROUS

BELTOON : LUSTROUS

by Didier Becu

Dat we al een tijdje fan zijn van Lustrous is al lang geen geheim meer en zeggen dat we hun debuut-ep Spiral Art niet hebben grijsgedraaid een flagrante leugen. En toch vond de Gentse-Lokerse band dat ze een stap hoger moesten met hun nieuwste release. Altijd fijn als bands zo denken en daar zijn ze met hun nieuwe single Good Grief die op Luminous Dash in première gaat met glans in geslaagd.

Beter, maar tegelijkertijd ook rauwer en daarmee benadert het vijftal met gemak hun livegeluid dat hun tegenwoordig meer en meer in de kijker zet.

Zelf hebben we Lustrous altijd een beetje in het hoekje van de postpunk geduwd, en dat doen we nu ook weer, maar dan wel postpunk die zijn naam alle eer aandoet. Denk aan Protomartryr, de begindagen van The Fall en waarom niet gewoonweg aan Lustrous zelf, want dit is een band met een eigen smoel en als je het ons vraagt zullen ze daarmee ver geraken.

Deze maand kun je Lustrous twee keer in Gent zien:
03/12 Gent, Afsnis Bij St.-Jacobs
13/12 Gent, Trefpunt

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More