Home Grensverleggers Uitheems Geduister #63.

Uitheems Geduister #63.

by Nel Mertens

Droom jij nog in kleur? Of dwalen je nachtelijke verhalen vol van gitzwarte eenhoorns en regenbogen in grijstinten? Wij kleuren alvast de week met het Uitheems Geduister met nieuws van Mark E. Moon, Closed Mouth, Chaos Cascade, Astro exesA, No More, Fiendish Imp en Hoffen.

MARK E. MOON

Het postpunkduo van The Isle Of Man, Mark E. Moon legt de laatste hand aan een nieuw album.

Deze week kregen we nog een track van Mark Sayle en Phil Reynolds als voorproefje van hun nieuwe release Refer: Euphoria. Laat duisternis weerklinken met zware drumslagen en sinistere vocals. Euforisch is niet meteen het woord dat bij ons opkomt, maar dit knappe nummer doet wel uitkijken naar meer! Refer verschijnt binnenkort bij Cold Transmission Records en Mark E. Moon speelt ook op het Cold Transmission Festival op 21-22/8/2020 in Keulen (DE), samen met o.a. Ash Code, I Am The Shadow en Bedless Bones.

Facebook / Bandcamp

CLOSED MOUTH

Het laatste album van Closed Mouth heet gewoon [Last]. Het nog erg recente soloproject van de Franse Yannick Rault brengt een heerlijk nostalgisch klinkend postpunk- en coldwavegeluid. Nog geen jaar is Rault met Closed Mouth bezig (zijn eerste album [One] verscheen in maart 2019), maar hij bulkt wel van ervaring bij bands als Triple Sun, Bluebeard’s Castle, So What?, Sander & Melody, Twenty Years… Dé kans dus om meteen de hele discografie van ce monsieur noir aan te schaffen!

Je kan [Last] digitaal bestellen via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp

CHAOS CASCADE

Duits geduister uit de diepste ondergrond krijgen we van Chaos Cascade, de noisecultband die garant staat voor harde, elektronische ruis. Dunkelheid Productions geeft hun nihilistische ep Son Of The Void (Chapter I & II) opnieuw uit. 40 minuten vervreemding in negen nummers, waarvan de eerste vijf op tape werden uitgebracht in 2017. De laatste vier werden in juni 2019 opgenomen. Deze perverse, waanzinnig brutale mix van powerelectro en noise zendt manipulatieve golven uit die perceptie verdraaien tot een andere dimensie. Het album is nu voor het eerst digitaal en op cd beschikbaar en verschijnt op 24/12 ook op vinyl.

Facebook / Bandcamp

ASTRO EXESA

Waste… als we enkel op de vocale prestaties zouden oordelen: ja. Maar… daarnaast brengt dit nieuwe nummer van de Amerikaanse postpunk-darkwaveband Astro exesA wel een catchy nummer dat instrumentaal knap opgebouwd is. De stem gaat soms net iets te diep om nog comfortabel te klinken. Maar net dat legt – naast snijdende synthlijnen – ook een bepaalde spanning in het nummer.

Hun eerste album The Pale Terror komt er binnenkort aan. Wij zijn door deze track nog niet volledig overtuigd, maar jij misschien wel. Het wordt alvast een album om te ontdekken.

Soundcloud / Facebook

NO MORE

No more is 40 en hun nummer Do You Dream Of Angels In This Big City? ook al liefst 34 jaar! De band maakte er een nieuwe versie van, die je op het onlangs verschenen verzamelalbum Love, Noise & Paranoia vindt, terwijl het origineel in 1985 voor het eerst verscheen op single. En deze week bracht dit legendarische postpunk- newwaveduo Andy Schwartz  en Tina Sanudakura ook een volledig nieuwe videoclip bij het nummer. “But you’re not here. I am here.”

Op 5/12 kan je No More aan het werk zien in Café Central in Brussel en dit volledig gratis! Op 6/12 staan ze in Le Garage Créative in Luik.

Website / Facebook

FIENDISH IMP

Het experimentele undergroundproject Fiendish Imp uit Engeland brengt experimentele minimal dungeon synth. Voor hun album All Hallows Eve namen ze in 2018 elf tracks op, die Dunkelheid Productions nu in gelimiteerde oplage op vinyl uitbrengt. Je kan het album reeds via Bandcamp beluisteren en de lp verschijnt op 24/12. Hij komt er op zwarte vinyl, vergezeld van een A2-poster.

Facebook / Bandcamp

HOFFEN

Hoffen is het onafhankelijke postpunkproject van de Mexicaanse muzikant Dali Lantzeta, die gedurende zijn carrière bij verschillende bands als The Girl Is Dead, Rise 1945 en Los Robotes speelde. Deze week bracht hij met zijn band Hoffen een tweede album Blinded uit, dat je integraal kan beluisteren en digitaal kan bestellen via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp / Soundcloud

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More