Home Belgisch BELTOON : K@.

BELTOON : K@.

by Didier Becu

Wie de Belgische underground evengoed kent als zijn eigen broekzak, weet ongetwijfeld wie Luc Waegeman is. Als oprichter van de Kinky Star gaf hij aan honderden Belgische bands een kans om zich op het podium te etaleren en uiteraard is hij zelf ook muzikant. In een ver verleden zat hij samen met Danny Mommens in The Sexmachines en hij is natuurlijk al jaren on the road met Needle & The Pain Reaction.

Blijkbaar heeft Lucce geen zin om stil te zitten en zette hij onlangs zijn vleugels onder K@, het project van Katrien Van Tichelen. De debuut-ep van K@ op Lucs label Wagonmaniac Music is net uit en daaruit is Sexy Motherfokker als single getrokken. Soms is K@ solo en dan weer met haar band The Sexy MF’s die bestaat uit gitarist Geert Vanbever, bassist Luc Waegeman en drummer Kurt De Waele.

Wat meteen opvalt is de aparte stem van Katrien Van Tichelen. Een keelgat dat geboren is voor de rock-‘n-roll en meteen herinneringen oproept aan iconen als Janis Joplin en Kathleen Hanna. Ook muzikaal merk je deze heerlijke tweestrijd, want je hoort er zowel een lekker 70’s rockgeluid in als de subversieve riot grrl-attitude van Sleater-Kinney.

Maar laten we vooral niet te veel aan namedropping doen, want deze Antwerpse artieste bezit tonnen talent om een eigen smoel in het Belgische muzieklandschap te hebben. Zo goed dat we het maar meteen als beltoon van de dag hebben gedropt.

Komende concerten:
17/10 (solo) – Blikfabriek, Hoboken
01/12 (17 uur!) : Dax Café, Turnhout
15/12 : Café Central, Brussel
16/12 : Café Missy Sippy, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More