Home Belgisch LUC GULINCK – Hier Tekenen ! (En let niet op de kleine lettertjes).

LUC GULINCK – Hier Tekenen ! (En let niet op de kleine lettertjes).

by Bootsie Butsenzeller

Gaat Luminous Dash multimediaal, dat we nu ook al boeken aan bod laten komen? Niets is minder waar, maar als het een boek betreft dat je wegwijs moet maken in het zakelijke en juridische doolhof van de muziekindustrie, kan het wel op onze aandacht rekenen natuurlijk.

Gulinck kent het reilen en zeilen van de muziekwereld als géén ander. Als jurist, publicist, manager tot zelfs journalist werkte bij een aantal grote gerenommeerde platenlabels, maar ook als artiest bij o.a Kolk, Clock DVA en tegenwoordig Zool. Hij is bestuurder bij PlayRight (Belgische beheersvennootschap van naburige rechten van uitvoerende kunstenaars) en gastdocent aan de School Of Arts Gent.

De man is dus een vat vol ervaring en uitstekend geplaatst om een boek over deze materie neer te pennen. In het Woord Vooraf, laat hij alvast weten dat het geen makkelijke evenwichtsoefening was om het bevattelijk te maken voor de niet-jurist.

Maar het was wel nodig, want in ons taalgebied was zo’n boek er nog niet, en kan het dus een grote hulp zijn voor iedereen die actief is in het artistieke vakgebied, van pro tot absolute beginner. Gulinck lardeert zijn boek dan ook met kwinkslagen, knipogen, foto’s en citaten om de zware bureaucratische kost verteerbaar maken.

Je vindt er alles over contracten, licenties, auteursrechten en de mogelijke valkuilen die zich kunnen aandienen. Bovendien is het trefwoordenregister een handige hulp om het boek ook als vraagbaak te gebruiken als je het niet zo’n pageturner zou vinden.

De 557 bladzijden tellende turf is binnenkort te vinden in de betere boekhandel, maar kan alvast besteld en zelfs digitaal ingekeken worden op de website van Lannoo.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More