Home Belgisch BELTOON: IDIOTS

BELTOON: IDIOTS

by Bjorge Meulemeester

Voorheen bekend als ID!OTS zijn ze naar eigen zeggen “eindelijk verlost van het fucking uitroepteken”. Naast een nieuwe naam komen ze in 2020 ook met twee nieuwe ep’s. Grootse plannen, en deze single is stap één van hun god-weet-hoeveel-stappenplan. En het is al meteen eentje waarbij je de volumeknop god-weet-hoeveel-stappen hoger mag zetten.

© Björn Comhaire

Lipstick Glamgirl is een single met punk in de kern, maar altrock in de periferie. De strofes zijn met hun modderige bas en strompelend ritme heel rechtdoor en binden er geen extra doekjes rond. Ze zijn zo goed als naakt eigenlijk. Het refrein neemt een contrasterende melodieuze richting en krijgt wat begeleiding van een klassieke gitaar.

De pittige riff die de spits van het nummer afbijt voegt veel venijn toe en de koppige bas laat zich ook niet onder tafel spelen. De zang daarentegen gaat iets dramatischer te werk en klinkt haast smekend. Op sommige momenten klinken ze als een bastaardkind van Franz Ferdinand en The Murder Capital. Alleszins verdient de kersverse single een stevige portie impedantie van je speakers. Vandaag uw beltoon!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More