Home Belgisch BELTOON : G A U S S.

BELTOON : G A U S S.

by Didier Becu

De band zit nog wat onder de radar, maar fijnproevers van de betere synthpop hebben de weg naar het Gentse G A U S S al lang gevonden. Mati Le Dee en Emile Sertyn (van Mary&Me), en tegenwoordig met Simon Raman. erbij, brachten een paar jaar geleden met Biometrical Love een meer dan behoorlijk debuut uit. Het trio trok onlangs opnieuw naar de studio om er de opvolger op te nemen. Rond het einde van februari is die in de betere winkelrekken te vinden, maar nu is er het eerste voorproefje van de plaat, de titelsong Heartbeat.

(c) : G A U S S

Op deze track laat G A U S S meteen in haar muzikale kaarten kijken. Ze kunnen een popsong schrijven, maar tegelijkertijd voel je aan dat het trio niet tevreden is met het maken van zo maar pop. Eerder songs die je doen nadenken over dingen, muziek die door je heen sijpelt en waarbij iedere noot één van de puzzelstukken van je innerlijke zelf wordt.

Gelaagde muziek waar tal van invloeden inzitten en niet eens zo ver ligt van wat SX op de laatste platen doet. Zelf geruiken ze referenties als Fever Ray en Bat For Lashes, vergelijkingen waar we ook wel mee kunnen leven.

Nog een beetje wachten op die tweede plaat dus, maar ondertussen hebben we de titeltrack met een video waar je absoluut dient naar te kijken, want weer is er dat tikkeltje meer. De beelden spreken wel voor zichzelf.

Komende concertdata:
25/01 Het Bos, Antwerpen
28/02 KIKH, Kapellen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More