Home Belgisch BELTOON : EMY

BELTOON : EMY

by Didier Becu

Ze begreep het zelf niet toen ze twee jaar geleden op 18-jarige leeftijd de derde plaats van de Humo’s Rock Rally won. Wij en vele anderen echter wel. Het was duidelijk dat er achter het meisje met de gitaar op de schoot een zeer groot talent verborgen zat.

Wat later verscheen de ep Weary Purple en hoewel Emy Kaboré er alle reden toe had om daar trots op te zijn gaf ze aan dat ze haar muzikale toekomst toch anders zag dan die van de singer-songwriter. Emy Kaboré werd wat later een band, met fantastische optredens als gevolg en met nog hogere verwachtingen.

We hebben er als fan lang moeten op wachten, maar nu is hij er: die eerste single en hoe!
Freestyle toont duidelijk de nieuwe (sublieme) weg die Emy is ingeslagen. Neo-soul doorspekt met r&b en vooral met een internationale uitstraling, en die o zo ontwapende (nagenoeg) perfecte stem. Dit maar om te zeggen dat de jonge Emy wel eens dezelfde weg zou kunnen opgaan van pakweg Selah Sue.

Op 19 juli staat EMY op het Dour Festival, en ook hebben wij iets leuks over EMY aan te kondigen. Maar dat is voor later, nu is Freestyle onze beltoon!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More