Home Belgisch BELTOON : DEATH MAZE

BELTOON : DEATH MAZE

by Didier Becu

Vijftien jaar vriendschap tussen twee muzikanten en dus stond het in de spreekwoordelijke sterren geschreven dat daar een samenwerking moest van komen. Ergens op het einde van 2018 besloten Julien Diels (de gewezen bassist van Cocaine Piss) en Greg Danger (zanger van King Fu) om als Death Maze door het leven te gaan. Tamelijk fantastisch bandje. Het duo bracht onlangs een eerste ep Eau Rouge uit met daarop zes nummers en in een productie van de alom aanwezige Tim De Gieter.

© Fanny Pluymers

Het geluid van Death Maze doet bij momenten soms denken aan de Whispering Sons on speed. Donkere new wave dat zijn inspiratie haalt uit de doemdenkerij van The Sisters Of Mercy en Red Lorry Yellow Lorry, maar die lekker aanschuurt bij de noisebrigade van de jaren 90. Schreeuwen net alsof je leven ervan afhangt en dat verpakt in heerlijke krachtige (jawel) poppy songs.

Eén van de strafste bands van dit ogenblik. Beltoon van de dag en zo’n band waarvan je zegt “heerlijk dat we ze kennen!”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More