Home Belgisch BELTOON : BOROKOV BOROKOV FT. FENNE KUPPENS

BELTOON : BOROKOV BOROKOV FT. FENNE KUPPENS

by Luminous Dash

Dankzij (of misschien beter: door de schuld van) het vele muziektalent in ons kleine België, geraken sommige fantastische artiesten maar niet bekend bij het grote volk. Borokov Borokov is zo’n band. Ondanks veel geweldd@ige singles, een Catch-of-the-Day op Studio Brussel en een zeer productieve festivalzomer (Absolutely Free Festival, Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole…) lijkt de carrière van deze band maar niet van de grond te komen. Met hun nieuwe single brengen ze daar misschien wel verandering in.

Dat Wat U Zoekt is een geromantiseerde brief als antwoord op een, voor ons onbekende, jobadvertentie. Zou het kunnen dat de band zo een oproep doet aan de muziekindustrie om ook hen aan te nemen? Of is het voor een ‘echte’ job dat ze schrijven naar de VDAB? Ze stellen zichzelf in ieder geval voor als het totaalpakket: nooit/ afwezig of ziek/ efficiënt met taal/ klantgericht onthaal.

Als de lyrics of de geniale elektronica (iets over de muziek) niet genoeg zijn om je te overhalen, laat dan het feit dat Fenne Kuppens, de frontvrouw van Whispering Sons, ook meewerkte de doorslag geven. Haar horen we voor het eerst in het Nederlands, een aangename verandering.  

Op 7/02 is Borokov Borokov te zien op het showcase festival We Are Open in Trix. Spijtig genoeg helemaal uitverkocht, de afwezigen hebben ongelijk!

Ine Geldermans

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More