Home Singles BELTOON : BAT EYES

BELTOON : BAT EYES

by Bart Verlent

Vorig jaar maakten we via hun debuutsingle I’m On It kennis met Bat Eyes. We hoorden een heerlijk 90’s-feel zonder dat die retro klonk en we kleefden er met veel plezier het label “indierock van de bovenste plank” op. Blijkbaar waren zanger en gitarist Koen Wijnant (Arquettes), bassist Luna De Bruyne en drummer Tomas Serrien echter zelf niet zo tevreden met het nummer want het is verdwenen van hun YouTube-kanaal. In maart verscheen een tweede single Loria, een echte oorworm die erg verslavend werkt. Ondertussen kreeg het trio gezelschap van gitarist Birger Ameys (watchoutforthegiants).

(c) Bat Eyes

We keken uit naar de volgende single en die is er nu eindelijk met You’re The Breeze. Net zoals in vorige Bat Eyes nummers horen we invloeden van bands uit de jaren 90 zoals Lemonheads, The Posies en Teenage Fanclub maar ook Big Star. Met andere woorden: goed in het gehoor liggende melodieuze indierock. De dromerige stem van Wijnant pakt ons mee in een zee van lome gitaren waarin we ook wat shoegaze invloeden horen, maar de melodie primeert.

Evengoed als de vorige singles blijft ook You’re The Breeze in je hoofd hangen. Deze band weet hoe ze een catchy nummer moet schrijven dat van begin tot einde blijft boeien. Ook al lag deze song al een tijdje in de schuif van Koen omdat hij er nog niet echt tevreden over was. Ze hebben er in elk geval iets strafs van gemaakt. Het doet ons nog meer uitkijken naar het debuutalbum dat, als alles volgens plan gaat, dit najaar het licht zal zien. Bat Eyes heeft een unieke en onmiskenbare sound, als je dat al op zak hebt dan kan er niet veel meer mislopen.

FACEBOOK/SPOTIFY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More