Home Singles BELTOON : A MURDER IN MISSISSIPPI

BELTOON : A MURDER IN MISSISSIPPI

by Patrick Van Hauwaert

A Murder In Mississippi heeft zonder twijfel een voorliefde voor de Amerikaanse roots muziek die rond de Mississippi-delta floreerde. Enigszins beschermd tegen de polka en de Ierse ballads, maar toch ook al redelijk beïnvloed door deze en andere soorten folkmuziek uit de oude wereld, zat het delta gebied vooral vol van de zwarte blues, jazz en negro-spirituals. Vermengd met een portie Europese folk met oude Appalachian gewoontes, kwam hier de bluegrass bovendrijven. Opzwepende hillbilly muziek uit een regio die ook een stukje van Mississippi in beslag nam.

De Leie mag dan niet gezegend zijn met alligators en een echte mysterieuze delta is het ook niet, maar A Murder In Missisippi bestaat wel uit volbloed muzikanten met een voorliefde voor de Amerikaanse roots music. Dat er hier en daar wat Ierse klanken te ontwaren zijn kan je niet ontkennen (en dat hoort ook zo) maar River Whispers is een tune die naast veel bluegrass en hillbilly outfits uit de VS mag staan.

Denk aan hete zomers, volgepropte schuren en boeren die op het veld werken. Denk aan de geur van vers hooi, een frisse teug op het veld en een bar dance om het einde van de oogst te vieren en dan zit je gegoten voor A Murder in Mississippi.

Potten breken ga je als band misschien niet doen als je voluit gaat voor deze klanken, maar je zal er menig liefhebber uit de buurt een groot plezier mee doen. Wij hebben er alvast heel veel plezier aan beleefd. Onze beltoon van de dag.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More