Home ReviewsAlbum Reviews TH/S /S SH/T – /// (Upton Park)

TH/S /S SH/T – /// (Upton Park)

by Bart Verlent

De leden van het Parijse trio Th/s /s Sh/t hebben een verleden in het metal, jazz, electro en mathrock-milieu. Samen maken ze sinds 2015 een soort van crossover techno. De invloeden gaan van Justice, The Prodigy tot Carpenter Brut en wat daar allemaal tussen ligt. Twee jaar geleden verscheen hun debuut ep // (de mannen zijn heel creatief met titels) waar vier instrumentale technotracks op staan. Voor hun debuutalbum hebben ze gekozen voor meer een electropunk geluid.

(c) This is Shit

Met openingsnummer /// horen we al dat ze met deze plaat steviger uit de hoek komen dan op hun ep. De kenmerkende stevige beats zijn gebleven, maar de gitaarsamples zijn meer op de voorgrond gekomen. We moeten bij dit nummer toch wel sterk denken aan de mannen van Soulwax en Goose. Voor Ectasy en Transition 1.1 lijkt het of het trio Daft Punk wil mengen met metal en dat komt nog overtuigend over ook. Bij Hemp krijgen we een mix van old-skool house en zware metalen wat dan weer een wat flauwe combinatie is.

Transition 1.2 gaat verder waar het eerst deel gestopt is. Helaas ook niet echt een meerwaarde. Wie denkt dat orkestrale metal techno wel een goed idee is moet eens naar Amphetamine luisteren. Origineel is het wel maar het stuitert alle kanten op behalve de goede. Transition 1.3 is gelukkig geen vervolg op 1.1 en 1.2 maar zalige trance die wel de goeie kant op gaat. In Paraldehyde horen we iets wat lijkt op futuristische Daft Punk. Er wordt afgesloten met Transition 1.4 waarin speed metal een affaire heeft met stevige house, ook niet echt een gelukkige kruisbestuiving.

Er staan een paar goede ideeën op dit album maar of ze nu allemaal zo gelukt zijn is maar zeer de vraag. Crossover kan boeiend zijn maar op dit album doet Th/s /s Sh/t vooral hun eigen groepsnaam alle eer aan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More