Home nieuws 40 jaar Enzo Kreft

40 jaar Enzo Kreft

by Nel Mertens

Het is dit jaar 40 jaar geleden dat het electrowaveproject Enzo Kreft het levenslicht zag. En dat wordt gevierd door de geestelijke vader Eric!

In zijn werk horen we invloeden van Gary Numan, Kraftwerk, Deutsch Amerikanische Freundschaft, Crash Course In Science en OMD, maar al vier decennia lang (sinds 1983) weet de Mechelse electropionier een heel eigen concept neer te zetten, met even veel aandacht voor sound, inhoud als visuals. Thema’s als paranoia, angst en vernietiging werden niet geschuwd.

Met maatschappijkritische teksten, ironie in zijn woorden en hier en daar een elektroprotestsong schreef de toetsentovenaar een heel oeuvre bijeen en zagen we hem op heel wat Belgische en internationale podia verschijnen.

Veertig jaar muziekcarrière in de kijker, dus!

Om te beginnen is er A Little Story: Enzo Kreft XL – Video Documentary on the Occasion of 40 Years of Enzo Kreft, dat zijn carrière knap samenvat. En voor de fans: er komt nog meer feestmateriaal aan!

Facebook Instagram Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More