Home Singles BEECH – Scare A Soul (Eigen Beheer)

BEECH – Scare A Soul (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Kristof Souvagie maakte jarenlang deel uit van de postpunkband The Mary Hart Attack. Twee jaar geleden debuteerde hij met de ep Teabag op Gazer Tapes met zijn nieuw project Beech. Met dit nieuwe project stapte Souvagie af van de “postpunkweg” om lekker in het gehoor liggende slackerpop te maken.

(c) Beech

De voorbije twee jaar werkte Souvagie aan het debuutalbum Artifact in de studio van Bert Noël. Er kroop zoveel tijd in maken van het album omdat hij wou dat de nummers voller klinken dan wat er op de ep staat. Ook al is Beech eigenlijk een trio toch speelde Kristof alles zelf in op dit album.

Een paar maanden geleden kregen we een eerste teaser: de catchy, uptempo single Summers Gone. De tweede single Scare A Soul is iets rustiger dan zijn voorganger, het is zelfs het traagste nummer van het album. Op deze song valt op dat Souvagie echt wel een goede zanger is, terwijl hij op de vorige single soms wat werd overdonderd door de gitaar partijen.

Op Scare A Soul horen we een gevoeligere kant van Beech. Het nummer heeft een winterse vibe, terwijl de clip eerder op een herfstige dag is opgenomen in Brighton. Deze song geeft een warm gevoel bij een druilerige winter dag. Daarom is timing van de release perfect.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More