Home Singles MICHAEL BOLTON – Spark of Light (V2/Montaigne Records)

MICHAEL BOLTON – Spark of Light (V2/Montaigne Records)

by Hans Verhoeven

Michael Bolton! Fouter dan fout vroeger, wegens te veel haar en songs met al evenveel haar erop. Denk aan How Am I Supposed to Live Without You, uit 1989 inmiddels, het geluid van braaksel opgewarmd om het op plaat te kunnen zetten. Het moet zowat de meest weerzinwekkende single aller tijden zijn, als zijn er nog wel meer die naar die titel dingen.

Maar!

Ja, we schreven “Maar!” Want de man heeft 53 miljoen albums verkocht terwijl hij er niet eens mee ging leuren. Hij schreef ze. Nam ze op. Anderen kochten dat spul. En uiteraard slepen we de messen toen zijn nieuwe single, Spark of Light, hier ter kantore binnen waaide.

Maar!

Spark of Light is niet eens een slechte song. Het is zelfs een hele goeie, geweldig gezongen. En ja, het is typisch Amerikaanse easy listening, opgenomen in een zorgvuldig ontsmette operatiekamer maar er zit een kick in, voeten tappen het ritme mee en ritme, dat was nu eens iets waarvan we Bolton nooit verdachten.

Niet dat we nu vrienden geworden zijn. Wij vergeven niks, hier. Niet dat Bolton het een hol kan schelen wat wij – simpele bedienden – hier van gaan vinden. Maar als het goed is zeggen we het ook. Oeps!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More