Home Belgisch DENNIS

DENNIS

by Luminous Dash

Het kersverse Dennis dropte begin maart hun allereerste single Weekend. Omdat wij nieuwsgierig waren naar wie de mannen van de gloednieuwe band uit het Diestse nu werkelijk zijn, stelden we hen enkele vragen.

Hoe en wanneer is de band ontstaan?
Laurens, de bassist, had bandfoto’s nodig voor zijn Tinder-profiel. Hij erkende een quarterlife crisis bij mij (Vincent, zanger-gitarist) en zag daarin een interessant bandlid. Yanis, de drummer van de band, was nodig voor de cool factor, en zo was de band geboren.

Hoe komen jullie aan de naam Dennis?
Eén van onze meest inspirerende vrienden heet Dennis. Het uitgaansleven, de gevolgen ervan, en het vasthouden aan onze jeugd dienen als onze voornaamste inspiratiebronnen. Onze vriend Dennis is daar dan ook hét voorbeeld van. Hij is net als ons, een sucker for the pub.

Wat zijn jullie muzikale invloeden? En verschillen deze tussen de leden?
Vincent: Yanis en Laurens zijn punkers.
Laurens: Vincent heeft te veel geluisterd naar alles wat alternatief was, maar wel wat op de radio kwam in de 90’s.
Yanis: Geen ruzie of ik begin te kijven.

Wat willen jullie bereiken met de band?
Laurens: De top.
Yanis: En dan rock bottom.

Welke plaat vragen jullie zeker aan tijdens een avondje op stap?
Saragossa van Jimmy Frey!

Hoe brengen jullie je dagen door in tijden van gedeeltelijke lockdown?
Het blijkt een verrassend inspirerende periode. Onze moodswings bereiken hun maximaal niveau en dus schrijven we de hits nog voor het ontbijt. Voor de rest is het spannend afwachten of er iemand komt opdagen in ons eigen internetcafé.

Wat zit er nog in het verschiet voor de toekomst? Komt er nog een single? Plannen voor een ep?
Weekend is het enige nummer dat tot nu toe is opgenomen. Als de pandemie ons niet tegenhield waren we de overige vijf nummers nu aan het opnemen. Wanneer dat is gebeurd willen we ze één voor één uitbrengen, met elk een bijhorende videoclip. Achteraf kunnen deze nummers dan een ep vormen, maar dat staat nog niet vast. Wat we vooral willen doen is zo veel mogelijk shows spelen!

Stef Van Chaze

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More