Home Singles BART RYAN – The Ballad Of The Lizard And The Frog

BART RYAN – The Ballad Of The Lizard And The Frog

by Bart Verlent

De Amerikaanse singer-songwriter Bart Ryan heeft een voorliefde voor roots en blues en heeft onlangs zijn nieuwe plaat Messenger uitgebracht. Voor Ryan is het zijn zesde album maar wel zijn eerste dat hij puur akoestisch heeft opgenomen. Zoals de titel doet vermoeden heeft elke song van deze plaat een boodschap, net zoals de single The Ballad Of The Lizard And The Frog.

© Bart Ryan

Ryan heeft zich voor deze song zich geïnspireerd op de Amerikaanse politiek, die altijd een moeras is geweest maar de laatste jaren nog meer dan anders. Daarom schreef hij een fabel over een kikker met een lange rode das en alle moeraswezens om hem heen. Donald Trump en Mike Pence spelen de hoofdrol in de clip, daarnaast is de beer Poetin en de schildpad Mitch McConnell.

De song is erg aanstekelijk dankzij het prachtige gitaarwerk van Ryan en de energieke groove. Met de bijbehorende clip krijgt het nummer wel een een vreemde nasmaak en kan je merken dat deze Amerikaanse singer-songwriter de politiek in zijn land met argusogen volgt.

Bart Ryan komt zijn nieuwe plaat voorstellen op 22 mei in De Floeren Aap in Mechelen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More