Home ReviewsAlbum Reviews POISON RUIN – Harvest – (Relapse)

POISON RUIN – Harvest – (Relapse)

by Patrick Bruneel

De hype van het moment, eigenlijk al sinds de band uit Philadelphia zijn eerste cassette voor de zwijnen gooide in 2020, in Pit’s kringen is Poison Ruin. Dungeonsynth gemixt met lo-fi punk, dat kon niet missen. Ondertussen staat al een paar maanden vast dat de band in het punkhol op de hoek in Kortrijk komt spelen (17 mei, met Burning Kross en Chiaroscuro als support), of tot wat fandom in deze contreien al niet kan leiden.

Die cassette, Poison Ruin, gemaakt toen het het nog om een soloproject ging, staat inmiddels samen met hun tweede cassette Poison Ruin II, op de lp Poison Ruin, uitgekomen op het gedreven Urge-label.

©Poison Ruïn

Tot onze grote verbazing mag de band zijn eerste echte, volwaardige album uitbrengen op het veel grotere Relapse. Veel kleurtjes vinyl in beperkte oplages dus, en ook een reguliere zwarte voor de traditionalisten onder ons.

Inmiddels is Poison Ruin uitgegroeid tot een kwartet dat als een geoliede machine dungeonsynth, anarchopunk en middeleeuwse thema’s tot een broeierig geheel smeedt. Somber en ijzig is de sfeer, waarbij de Do It Yourself-mentaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen.

Invloeden van bands als Amebix, vroege The Damned en indiecoryfeeën The Wipers worden verweven in een hedendaags postpunkbadje dat tegelijk smerig en catchy klinkt. Maatschappijkritiek geënt op fantasy om onrechtstreeks de huidige stand van zaken te bekritiseren en onderuit te halen, daar komt het op neer. We lazen ergens dat ze wel eens de aanzet zouden kunnen worden van een nieuwe beweging: NWODAP (New Wave of Dark Age Punk). Een hokje dat misschien wel de lading dekt.

Probeer Tome Of Illusion, Frozen Blood of Bastard’s Dance en kijk net als ons uit naar hun passage op het vasteland in de gezegende maand mei.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More