Home Belgisch BARNILL BROTHERS – Reverie (TRAD Records)

BARNILL BROTHERS – Reverie (TRAD Records)

by Patrick Van Hauwaert

Vanuit Brussel komen de Barnill Brothers, een duo singer-songwriters bestaande uit Barnabé Deliens en Ruben Hillewaere. De heren zijn bedreven in de close harmony en zoeken hun heil in rootsmuziek. Verder ontmoeten we ook nog Lara Rosseel op contrabas en Yves Peeters aan de drums.  

(c) Lara Herbinia

Reverie, is de eerste single uit het debuutalbum en heeft wel iets van jaren 50 country muziek. Er zit een beetje western swing in, alsook een vleugje blues en wat “twang” (zoals ze dat in Amerika zo mooi omschrijven). Maar de hoofdmoot van deze opgewekte singer-songwriter tune valt toch onder de traditionele country noemer.

Het nummer duurt amper twee minuten en een half maar in die korte periode wordt geweldig duidelijk dat er heel wat kwaliteit verborgen zit in deze band.

Een opgewekte tune is niet alleen iets wat we dezer dagen af en toe nodig hebben, het is ook een perfecte single voor op de radio. Een oorwurm in de ochtend die meteen je dag kleurt en daarboven het tempo voor de rest van de dag bepaalt. Zo zouden er meer mogen zijn.

Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More