Home nieuws Nieuw werk van True Zebra op komst

Nieuw werk van True Zebra op komst

by Nel Mertens

“Wanneer je gedwongen wordt te kiezen, verkies je dan vervulling van je seksuele wil boven logica?”

Voor sommigen een retorische vraag waarop ze sinds hun tienerjaren al het antwoord weten, voor anderen eentje waarmee ze hun hele leven blijven worstelen. Kevin Newuarts werpt ze voor zich uit. Met zijn twee allegorische levensgidsen – de rede en het verlangen – die wel eens durven botsen, ging hij er met zijn onemanproject True Zebra mee aan de slag.

Of hij er mee worstelt of er de antwoorden op vond, weten we (nog) niet, maar op muzikaal vlak resulteerde dit alvast in zijn nieuwe, vijfde album Idiorhytmic. De elektronische einzelgänger, met de energie van een volledige band, wist al vaker de donkerste ruggengraat van de ziel te beroeren. We denken dan bijvoorbeeld aan zijn optreden op W-fest vorig jaar (of de vele voorgaande optredens in binnen- én buitenland), waarin hij de combinatie van het auditieve en het visuele aspect van True Zebra sterk neerzette. Maar ook de sterk opgebouwde electrorockfeer op zijn vorige releases. Zijn sound werd daarbij vaak vergeleken met Nine Inch Nails, door zijn intense vocals, maar ook door de verweven combinatie van industrialsounds met dark electro.

Of de zeven tracks op Idiorhytmic een boek van het liefdevolle hart van de liefde of een wandeling door de stad der blinden geworden zijn, ontdek je vanaf 17/9, want dan verschijnt het nieuwe album bij het label Electrorock Recordings. We vermoeden een gevecht tussen beiden, want Newuarts belooft “songs about the  collapse of the self and the resulting disconnect with love…”

De eerste track Connection Is Addiction beluisteren en het album Idiorhytmic voorbestellen kan nu al via Bandcamp.

Facebook / WebsiteYou may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More