Home Belgisch OUTER/MIREK COUTIGNY – Ripples (OUTER Rework)

OUTER/MIREK COUTIGNY – Ripples (OUTER Rework)

by Björn Comhaire

Zowel OUTER als Mirek Coutigny durven al eens een fragiel kippenvelnummer de wereld insturen. Recent deed Coutigny dat nog met zijn album The Further We Ventured waarop je de originele versie van Ripples kan terugvinden. Ook niet bang van wat muzikale emotie en een stapje buiten de grenzen van de parochie, zijn de heren van OUTER die in 2019 indruk maakten met hun debuut Outer dat ze volledig opnamen in IJsland.

© Jeroen De Wandel

Twee bands die muzikaal dicht bij elkaar aanleunen en in donkere aquareltinten durven kleuren. Toen Mirek Coutigny een tijdje geleden vroeg aan OUTER of ze Ripples wilden “herwerken” gingen ze daar dan ook gretig op in.

De originele versie van Ripples is opgebouwd rond een Michael Nyman-achtige pianomelodie die het nummer met zachte hand voortstuwt. Net die pianomelodie heeft OUTER uitgekleed en gereduceerd tot enkele akkoorden, gelardeerd met hier en daar delicaat druppelende toetsaanslagen en arpeggio’s. Toch slagen ze erin om de sfeer van het origineel perfect te behouden. De in galm ingebedde zang (die wat aan Chris Martin doet denken) en subtiele elektronica helpen daar bij en geven het nummer een onverwachte wending. Wondermooi.

Dit is de tweede herwerking van een nummer van Mirek Coutigny na die van As The Birds Fly door Jonathan Bonny. De komende weken mogen we nog nieuwe versies door Mattias De Craene, Nele Van Gussem (Uma Chine) en door Coutigny zelf verwachten. Benieuwd wat dat nog zal geven!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More