Home Singles AZERTYKLAVIERWERKE – Durum

AZERTYKLAVIERWERKE – Durum

by Björn Comhaire

Vergeet alles wat we hier schreven over Azertyklavierwerke en ga terug naar start. We overdrijven natuurlijk, maar we mogen toch stellen dat Azertyklavierwerke (het alter ego van Alan Van Rompuy) met zijn nieuwe single Durum een andere weg bewandelt dan we, op basis van zijn vorige album, konden verwachten.

© Engel Peet

Durum is een liefdesliedje voor en over hipsters die wel eens een quinoa slaatje achter de kiezen durven slaan en niet vies zijn van een ecologisch (?) gekweekte avocado op zijn tijd. Een orgeltje uit een doosje, een laidbacke, aanstekelijke hiphop drumloop met verdunde batucca saus en melancholische, door autotune gemangelde, gebrokenhartenzang. In versheidsfolie verpakt, makkelijk verteerbaar en vooral heel aanstekelijk.

Het nummer gaat “over het gevoel van onvolledigheid. Keer op keer grijp je naar hetzelfde, want je lichaam weet: hier krijg ik een vol gevoel van. Maar je blijft denken aan je geliefde en ooit hoop je deze persoon mee te kunnen nemen naar een etentje in je favoriete troostplek: de snackbar”, aldus Azertyklavierwerke.

Alan Van Rompuy schreef Durum. De opname, productie en de mixing deed hij samen met Vieze Meisje. De mastering werd verzorgd door Jimmy Van Rietvelde bij Tiny Voices.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More