Home Singles AIKO – Power (Eigen Beheer)

AIKO – Power (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht de in Moscou geboren, in Tsjechië opgegroeide en momenteel in Londen wonende Alena Shirmanova-Kostebelova, beter bekend als Aiko, haar debuutalbum Expiration Date uit. Het was de bedoeling om hiermee op tour te gaan, maar door corona was dit niet mogelijk en bleef ze gewoon verder nieuwe nummers schrijven.

Power is één van die nieuwe songs en heeft een duidelijke boodschap. Het nummer gaat over beseffen wat je waard bent. Ook zingt de zangeres dat ze niet langer anderen wil plezieren maar gewoon haar eigen ding wil doen en daar ten volle van genieten.

Muzikaal klinkt het vrij sterk, soms wat zweverig maar ook wel een tikkeltje bombastisch. Daar komt nog bij dat Aiko’s stem redelijk veel weg heeft van die van Florence Welch. Het zou dus best kunnen dat de zangeres en multi-instrumentaliste bestempeld zal worden als een Florence & The Machine kloon. Het is dan misschien ook beter dat Aiko meer haar eigen weg volgt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More