Home Belgisch AUGUSTIJN – Steenkerke

AUGUSTIJN – Steenkerke

by Hans Lenvain

Het was alweer een tijdje geleden dat we het meemaakten maar Augustijn bracht eerst het album Vier uit om daarna pas de singles te lossen. Het is een beetje ingaand tegen wat we gewoon zijn maar daarom niet beter of slechter. Het valt wél op en dat is maar goed ook.

©Augustijn

Want Steenkerke, zo heet de nieuwe single, is een prachtig nummer dat je meteen persoonlijk meeneemt naar je eigen jeugd. Dat komt door de details in het lied. Je wordt gekatapulteerd naar het charmante dorpje Steenkerke waar Augustijn opgroeide en onvermijdelijk glijden daarna je gedachten af naar je eigen jeugd in pakweg Sint-Ulriks-Kapelle of een ander klein dorpje.

Het waren de tijden voor de smartphone en we waren gelukkig met niets. Pure nostalgie dus.

© Hans Lenvain

Het is één van de mooie pareltjes van de hand van Augustijn, de man die we rustig laten verder kabbelen in wat hij allemaal doet. En dat is veel. Hij schrijft teksten, maakt muziek, maar doet zelf ook de opnames en mixt uiteindelijk alles ook zelf af.

Het nummer Steenkerke is een heel rustig, melancholisch en braaf nummer maar wie Augustijn al live bezig zag met zijn band, weet dat hij nog veel meer in zijn mars heeft. Wij weten dat ook, getuige daarvan dit verslag van één van zijn optredens.

Ook de clip van Steenkerke is heel mooi gemaakt en versterkt het nostalgische gevoel. De clip werd gemaakt met hulp van AI, wat ze vroeger zeker niet hadden, ook niet in Steenkerke. Maar zo zie je maar dat de kleine jongen uit Steenkerke als volwassen man mee is met zijn tijd en alles gebruikt wat zijn creatieve geest kan gebruiken.

We zijn en blijven fan!
Waar je Augustijn nog live aan het werk kan zien? Dat lees je op deze pagina.

FACEBOOK / YOUTUBE/ INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More