Home nieuws La Muerte kondigt nieuw album aan en brengt oud materiaal op nieuw uit

La Muerte kondigt nieuw album aan en brengt oud materiaal op nieuw uit

by Bart Verlent

De Brusselaars van La Muerte maken al smerige garagerock sinds 1983. In 1994 zetten Marc Du Marais en co er even een punt achter, maar sinds 2015 zijn ze terug op het podium te zien. Tijdens de coronaperiode blikte de band een nieuw album in. Sortilegia verschijnt rond oktober/november, er zullen elf nieuwe songs op staan en ze beloven dat het hun donkerste album ooit zal worden.

© La Muerte

In 2017 bracht La Muerte voor Record Store Day de 12” met de cover van Headhunter van Front 242 uit. Op deze versie werkten Richard 23 en Patrick Codenys van Front mee en de song werd gemixt door Zeuss (Rob Zombie) met extra mixen van onder andere Doganov, Scarrabée, Mussolini Headkick en The Weathermen. Deze release wordt opnieuw uitgebracht op cd via het Amerikaanse Cop International label. Op dezelfde cd krijgt het nummer nog remixen van Front 242, John Fryer (This Mortal Coil, Black Needle Noise), Sick Jokes en Joy Thieves. Ze verschijnt in juni en er zullen ook nog oudere nummers van deze Brusselse band op terug te vinden zijn.

Na 28 jaar brengt La Muerte ook het live-album Raw voor het eerst uit op vinyl. De livesessie werd opgenomen in het Luna Theater in Brussel in 1994 met gast optredens van Arno en Richard 23. De Raw vinyl-box is verkrijgbaar in het zilver (er zijn slecht 100 exemplaren van gemaakt) of in het zwart (ook deze zijn gelimiteerd maar dan op 400 exemplaren).

Raw is te koop via de website of Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More