Home Singles ARCHIE X – Karma Sucks (Warner Music)

ARCHIE X – Karma Sucks (Warner Music)

by Bjorge Meulemeester

Onze job bij Luminous Dash bestaat uit een resem aan dingen. Van foto’s tot blogs, concertorganisatie, nieuwsberichten en recensies. De meest directe invloed die een recensent kan wensen te hebben is om een belletje te rinkelen bij het grote publiek die zegt: “Hey. Deze muziek is de moeite waard. Luister eens.” Met veel plezier geven we de underground stemmen een platform. Nu en dan passeert er echter een artiest die zó goed is, dat we ons minder als een belletjesrinkelaar voelen, maar eerder een vervelende fan die met de bel achter het gat loopt van een artiest die toch al op weg is naar succes. Wat zitten wij nog als een idioot met dat belletje te zwaaien. Misschien komen we een paar kennissen tegen onderweg die het belletje horen?

Loud Boy, de eerste single van Tom en Charline, werd bij ons al hartelijk ontvangen. Die single getuigde van bakken talent. Zowel in productie, zang, instrument en videomontage. De angst zit er dan altijd in of die kwaliteit gaat blijven duren. Was het een one-hit wonder? Weten ze echt wat ze doen? Natuurlijk maak je zo’n knaller niet per ongeluk, maar we zijn allen al eens teleurgesteld geweest door ‘die moeilijke tweede’. Karma Sucks werd Archie X’ moeilijke tweede. Als het ware om ons te vertellen dat wij niet alleen staan in die onzekerheid van de tweede plaat, is Karma Sucks tot de rand gevuld met thema’s van onzekerheid en faalangst.

De videoclip is opvallend sober: een statische close-up van Charlines gezicht. Geen ‘bells and whistles’, geen flashy neon buizen of achtergronddansers om zich achter te verstoppen. Veel rechter voor de raap dan dit wordt het niet. Ze wordt enkel vergezeld door de tekst die het beeld binnen komt zweven. Daarin legt Charline haar hart bloot in een reeks korte strofes, waar ze vertelt over gevoelens als faalangst, afhankelijkheid en onzekerheid; de tekst is duidelijk de kern van de single.

Karma Sucks is een gevoelig en eerlijk nummer, gemaakt met zorg, en gebracht met onverbergbaar talent. Onze verwachtingen voor Archie X groeien met de dag, en ze blijven er in slagen om die in te lossen.

Spotify / Instagram / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More