Home Belgisch ARCHIE X – Loud Boy (Warner Music Belgium)

ARCHIE X – Loud Boy (Warner Music Belgium)

by Bjorge Meulemeester

Een funky bas. Pure en glasheldere productie. Een stem die wiegt tussen honingzoet en robotisch. Een videoclip die overloopt van esthetiek. Archie X smijt met hun eerste single Loud Boy zodanig veel troeven op tafel dat we ons beginnen afvragen of er geen extra kaartspel in hun broekzak verstopt zit.

De naam Archie X zegt je wellicht nog niks, maar misschien herinner je je Charline D’hoore nog. Zij deed vorig jaar mee aan The Voice Van Vlaanderen. Hoewel IBE met de hoofdprijs aan de haal ging, is Charline een volledige Tom Lodewyckx rijker geworden. Die is live muzikant in The Voice en producer van deze single. Samen zet het duo als “Archie X” een zelfzekere stap in de muziekwereld. En die zelfzekerheid is volledig op zijn plaats.

Loud Boy verwijst naar het prototype van een eikel op een feestje die zijn eigen onzekerheid sust door het centrum van de aandacht te zijn. “He’s the biggest, he’s the baddest, he’s the man of the night – Insecure but compensating with a girl on each side.” Na één luisterbeurt krijg je de zinnen haast niet meer uit je hoofd. De baslijn die dezelfde melodie volgt blijft zelfs nog koppiger zitten. Deze single wordt moeiteloos het centrum van de aandacht op een feestje. Hoe luider hoe beter.

Facebook / Youtube / Spotify / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More