Home Belgisch ARABNORMAL – Toy (PIAS).

ARABNORMAL – Toy (PIAS).

by Peter De Bruycker

Arabnormal is een duo-project van Younes Faltakh en Niek Meul. Ze presenteren met Toy een opvolger voor hun debuutsingle Scorpio.

Younes Faltakh kennen we van The Hickey Underworld, waarmee hij in 2006 Humo’s Rock Rally won en festivals als Rock Werchter en Pukkelpop veroverde. De explosieve post-hardcoreband splitte in 2016, maar Faltakh was nog lang niet uitgezongen. De demo’s die hij klaar had met een vierde album in het achterhoofd, gebruikte hij voor een nieuw project: Arabnormal.

Arabnormal (c) PIAS/ Hatem Boussaid

Faltakh trok voor de opnames naar Zweden, waar producer Niek Meul (Das Pop) een eigen homestudio heeft. Muzikaal is de blik naar het oosten gericht. Ze omschrijven hun muziek als “a flying carpet music journey to the orient and back”.

In de studio is Arabnormal een duo-project. Live doet Faltakh beroep op ex-Hickey Jonas Govaerts (bas), Mich Beniest van wijlen Deadsets (gitaar) en Millionaire-leden Sjoerd Bruil en Damien Vanderhasselt (gitaar/keys en drums).

Met Toy voert het vliegend tapijt van Arabnormal ons verder mee voor een psychedelische trip, vol grofkorrelig geschreeuw en bezwerende gitaarpartijen. Op een volledige plaat is het nog wachten tot het voorjaar van 2020.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More