Home Belgisch MIKE CLAEYS – Ruimtewezen (Eigen Beheer).

MIKE CLAEYS – Ruimtewezen (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

Mike Claeys is al een hele tijd bezig als beatmaker/mc, maar Ruimtewezen is de eerste single van de Oostakkerse artiest die onder eigen naam is terug te vinden op de gekende muziekplatformen. Naar eigen zeggen is Ruimtewezen meteen ook de meest persoonlijke song die Claeys tot nu toe schreef, en het moet gezegd: dat resulteert in een authentieke, aanstekelijke track met een heerlijk, hemels refreintje en een vibe die wij vooral als “plezant” willen omschrijven.

Op Ruimtewezen heeft Mike Claeys het ongegeneerd over zijn persoonlijke worstelingen met stemmingsschommelingen en depressie en de daarbij horende hulpverlening. Hij moedigt de luisteraar aan om deze problematiek niet uit de weg te gaan. Al blijkt voor Mike Claeys zelf uiteindelijk de oplossing te liggen in muziek als therapie. En wat ons betreft mag Claeys gerust wat vaker sessies doen op zijn muzikale bank.

De beat van Ruimtewezen (geproduceerd door Mike Claeys zelve) vinden wij origineel en verfrissend, al werken de korte pauzes op het einde van de basisloop in eerste instantie wel een beetje desoriënterend. Maar zodra de shakers en de hemelse stem van Nathalie Herwegh – ooit nog één van de zangeressen van de Belgische popgroep Eden – daar overheen worden gelegd, vallen de stukjes in elkaar en krijgen we alvast een eerste glinstering van een onweerstaanbaar schoon refreintje te horen, waarna Claeys aan zijn verhaal begint.

De beste rapper ter wereld kan Mike Claeys bezwaarlijk genoemd worden, maar dankzij de integere, inhoudsvolle tekst, de frisse beat, het fantastische refreintje en ook wel de geniaal geplaatste “didlididliboms”, is Ruimtewezen een overheerlijke popsong die bij ons alvast een brede glimlach om de lippen weet te toveren. En dat is, zoals wij reeds eerder hadden gezegd, best wel eens plezant. Toch?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More