Home ReviewsAlbum Reviews APRIL MAEY – Airplane Mode

APRIL MAEY – Airplane Mode

by Felix Sandon

Soms willen we even alle prikkels rondom ons uitschakelen en als een telefoon in vliegtuigstand gaan. Dat gevoel verwoordt April Maey met de titel van haar nieuwe ep. In september bracht de zangeres nog de zijdezachte single Far Away uit, maar daarvan hier geen spoor: April kiest voor vijf nieuwe nummers.

Helping A Friend (HAF) schiet in volle vaart uit de startblokken, maar blijft niet echt hangen. Deze trapbeat hebben we al veel te vaak gehoord en het verbale duel dat April aangaat met rapper Boogey trekt voorbij zonder dat het aan je ribben blijft kleven. Dan is het zonnige Too Much veel memorabeler. Een tikje repetitief, omdat we alsmaar “I think I like you too much” te horen krijgen, maar toch een brokje onversneden energie en enthousiasme.

Sunday heeft een heerlijke intro die perfect past bij de lome sfeer van een zondagochtend. De toon is dus gezet: dit is een nummer dat we graag meerdere keren na elkaar afspelen voor dat omarmende gevoel. Heel anders is I’m In Pain Too, hier klinkt Aprils stem het zachtst en het meest troostend, maar tegelijk het meest gekwetst.

De glinsterende gitaar waarmee Darkness opent, roept meteen herinneringen op aan Starry Night, dat jazzachtige singletje waarmee April twee jaar geleden voor het eerst onze aandacht wist te trekken. Aprils stem klinkt hier ook als een lichtpuntje in de duisternis. De invalbeurt van rapper Lerr maakt er echter een compleet ander nummer van. In het Nederlands, met Gentse tongval, zorgt hij voor een frisse wending in het nummer. En dan vergeef je hem dat zijn tekst met regels als “We zijn zo geobsedeerd door alleen het materiële” te vaak het letterlijke en onsubtiele verkiest boven het poëtische en metaforische.

Is Airplane Mode nu het beslissende moment dat de carrière van April Maey laat opstijgen? We hopen het, want het enthousiasme van de Gents-Nigeriaanse verdient het om de wereld in te palmen. Toch ontbreekt hier dat ene nummer, die ene radiohit die de ether kan laten ontploffen. En we zijn ervan overtuigd dat April die in zich heeft zitten.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More