Home Singles ÃO – Avó (Mayway Records)

ÃO – Avó (Mayway Records)

by Bart Verlent

Eind 2020 bracht Ão hun naamloze debuutep uit, sindsdien zijn we volledig in de ban van de prachtige stem van Brenda Corijn, de warme zuiderse gitaarklanken van Siebe Chau, de ingetogen soundscapes van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers. Dit viertal is al volop bezig aan het volgende hoofdstuk met het debuutalbum (met Jasper Maekelberg en Decaestecker achter de knoppen) dat ergens in oktober het licht zal zien.

© Ão

Avó is opnieuw een prachtig voorsmaakje uit het te verschijnen album dat is gebaseerd op een verhaal dat Corrijns moeder meebracht uit haar geboorteland Mozambique. Zij woonde als kind in een dorp aan de Zambezi-rivier en aan de rand van dat dorp woonde een oude, wijze dame. In de Zambezi zitten veel krokodillen, maar die vrouw wist wanneer het veilig was voor de kinderen om in de rivier te zwemmen en spelen. Ze noemden haar “a avó dos crocodilos”, de “grootmoeder van de krokodillen”.

De intro heeft een kleurrijke, Afrikaanse sfeer, daarna krijgen een warm sensueel nummer met de typische Portugese saudade, tristesse. Door de percussie heeft deze track toch ook weer een Afrikaans tintje. Het is een nummer dat heel diep kruipt door de prachtige arrangementen en Brenda’s machtig mooie stem.

Op 25 april mag Ão het voorprogramma verzorgen van dEUS in Lissabon. Hopelijk komt het viertal nog terug want voor hetzelfde geld houden ze de geweldige band daar.

Je Ão aan het werk zien op:

23/03 – Vaartkapoen, Brussel
24/03 – De Roma/AMOR, Borgerhout
21/04 – CC Kruispunt, Diksmuide

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More