Home ReviewsAlbum Reviews GRAVELBED – Dead Future (Brutal Arratia)

GRAVELBED – Dead Future (Brutal Arratia)

by Patsker Omaer Beguin

Gravelbed is een Spaans duo uit de extreme muziekwereld dat zich eind 2019 voornam om muziek te maken met de woorden industrieel, dub, donker, etherisch en elektronisch in het achterhoofd. De geplande zaadjes kiemden in de creatieve geesten van Juantxu Domenech (Decline, Orgiastic Engorgement), verantwoordelijk voor alle muziek, en zanger tekstschrijver Pedro Blackearth (Sasikurutza, Desenterrador).

De twee muzikanten bieden op Dead Future een zeer breed scala aan stijlen en geluidsconstructies aan. De muziek is in dystopische sferen gedrenkt waar onheilspellende klanken en stemmen in verwerkt zijn. We horen fragmenten EBM, metal riffs, dub, duistere percussie en elektronische pulsen samenklitten tot een flinke portie duisternis op dit verrassende en indrukwekkende album. Er werken ook een aantal gastmuzikanten mee die de vele invalshoeken op Dead Future een extra dimensie en inkleuring geven. Naast Dave Cochrane (basgitaar op Dissolve), Michi Cordura (gitaren op Automatic), Marco Serrato (contrabas op 309) en Elena Dalinger (achtergrondzang op 309) zien we dat ook onze Peter Verwimp (Ashtoreth) verantwoordelijk is voor het gitaarwerk op het nummer Brutality Of Optimism.

Kurt Gluck (Submerged, Ohm Resistance) is de man achter de knoppen die ervoor zorgde dat de dreigende industriële chaosvulkaan van Gravelbed in goede banen geleid werd. Dead Future is een grensverleggend experiment voor de muziekliefhebbers die ook eens hun luistercomfortgrenzen willen en durven te verleggen. Dit is een experimenteel werkje dat wat absorptiegeduld vraagt maar eens men in de grauwe wereld van Gravelbed doordringt, geraakt men er niet zo gemakkelijk meer uit.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More