Home Belgisch ANOUK DUBOIS – Zwak Voor Jou

ANOUK DUBOIS – Zwak Voor Jou

by Felix Sandon

Een eeuwigdurend mysterie in de muziek is voor wie een nummer werd geschreven. Wie is de ‘you’ of ‘jij’ in zoveel van liefde bulkende liedjes? Nergens komen we te weten wie de muze is van Anouk Dubois in Zwak Voor Jou. Vast staat echter dat de relatie niet over rozen gaat. De brandende passie is wat Anouk sterk maakt, maar betekent tegelijk haar achilleshiel. Of wat dacht je van dit refrein: “Jij viel voor die vechter in mij, die ik zo graag wil zijn / dat meisje dat de wereld trotseert / Dus hoe komt het dat ik zwak word bij jou? / Zo’n zwak heb voor jou? / Dat ik breek, keer op keer?”

Met haar theatrale opbouw en Anouks zorgvuldige articulatie, lijkt Zwak Voor Jou uit een musical geknipt. Soms gaat de beeldspraak net te ver de tragische kant op, zeker wanneer Anouk zingt “De zon gaat onder, de hemel bloedt mee met mijn hart.” Maar wanneer je naar die weemoedige intro luistert, de snik in Anouks stem bij “En ik wou dat ik wist dat jij ook zocht naar mij” en het fluwelen brugje naar de finale climax, krijg je alleen maar zin om meer te horen. Anouk belooft ons dan ook een tweede single en een volledige ep, later deze lente.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More