Home Singles ANNA DUTOIT – No Honey

ANNA DUTOIT – No Honey

by Nel Mertens

We leerden haar al kennen als frontdame van Faux Noir, maar ook in de laatste Sound Track-wedstrijd, waarbij ze de solo-weg insloeg. En dat pad volgt ze verder. Anna Dutoit uit Hasselt brengt feministische nummers in een electro-jasje en laat dit horen in haar debuutsingle No Honey.

No Honey is een eerste nummer uit haar debuutep, die in maart verschijnt. De rode draad doorheen de aankomende ep is hoe er in onze samenleving met vrouwen wordt omgegaan. “Het draait rond het vieren van de vooruitgang die we al hebben gemaakt op vlak van diversiteit en gelijkheid, maar ook de struggles en ervaring die veel vrouwen meemaken”, laat ze weten.

Op muzikaal vlak speelden bands als Tsar B, Joy Crookes en Jessie Reyez een rol als inspiratie voor Anna, hoewel er ook wat sonische sporen van producer/elektronica muzikant Quinten Godts in zitten, alla Soulwax, Charlotte Adigéry en Goose.

Met No Honey laat Dutoit alvast een fijn, uitdagend electropopummer horen, in een donker bubbelend ritme waartussen wat dark dub-elementen verweven zitten. Haar stem zit alvast vol krachtige emotie die een sterke authenticiteit uitstraalt. Nee, ze lijkt ons alvast geen doetje. No honey…

Say I should be straight
If I ain’t, I can’t be controlled
Say I shouldn’t be brave
Stay in lane, keep cool, be sane
That won’t work on me
I ain’t no honey

“Er is geen enkele plek waar ik gelukkiger ben dan op het podium, gaf ze aan in ons Sound Track-interview en dáár zien we haar dus graag terug!

Spotify / Facebook / Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More