Home Singles ANNA CALVI – Miquelon (Domino)

ANNA CALVI – Miquelon (Domino)

by Kris Van den Bossche

Een nieuwe single van Anna Calvi?

Miquelon begint met een Morricone-achtige elektrische gitaar op speed en veel reverb, de snaren losgeslagen, genoeg voor een dreigende sfeer. Na een dikke minuut breekt de hel helemaal los en wanen we ons in het vroegere ruwe werk van The Bad Seeds. Zonder Cave of Calvi achter de micro, want Miquelon is de instrumentale openingstrack van de muziek van seizoen 6 van successerie Peaky Blinders.

Anna Calvi – soundtrack Peaky Blinders – cover en vinyl

Net als het werk van Anna Calvi verenigt Peaky Blinders een zekere schoonheid met een rauwe brutaliteit. Een match dus, en ze mocht na de soundtrack voor seizoen 5 van de reeks in 2019, ook aan de slag voor die van seizoen 6 uit 2022. Calvi werkte hiervoor samen met producer Nick Launey, die ook haar solo-album Hunter uit 2018 mee inblikte. Er werden meer andere muzikanten betrokken bij het tweede project, dan bij het eerste, waar Calvi zo goed als alle instrumenten alleen inspeelde. Ze raakte ook in de ban van het werk: “I became completely obsessed with Tommy Shelby, I dreamt about him every night while I was working on the scores, I had to really inhabit the show.”

Peaky Blinders: Season 5 & 6 (Original Score), uit bij Domino Records, is het debuut van Anna Calvi op het vlak van soundtracks. De plaat komt uit (in de vinyl-versie) in een prachtige dubbelaar, met gepaste bloedrode vinyl in een duistere hoes.

Heel moeilijk te weerstaan voor de liefhebbers van de reeks, soundtracks of Anna Calvi. Drie maal raak dus. Bij ons kan deze fatale vrouw sinds de debuutplaat uit 2011 niets meer fout doen. Met deze uitgave zet ze ook haar stempel in het genre van de filmmuziek. Op haar website (link hieronder) kan je haar zelf over dit werk horen vertellen, gecombineerd met beelden van de opnames. Een aanrader.

Website | Facebook | Instagram

Spotify – Anna Calvi – Peaky Blinders – muziek uit seizoen 6

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More