Home Singles AND THEN CAME FALL – Better (Starman Records)

AND THEN CAME FALL – Better (Starman Records)

by Bart Verlent

Annelies Tanghe en Sam Pieter Janssens aka And Then Came Fall gingen in 2020 op tournee als voorprogramma van De Mens. Door het coronabeestje werd de tournee verschillende keren uitgesteld, uiteindelijk werd ze afgelopen zomer succesvol afgerond. Het duo had dus genoeg tijd om aan nieuwe nummers te werken. Daarom brengt And Then Came Fall twee ep’s uit onder de noemer The Art Of Love, die zijn ingeblikt met producer David Poltrock. Twee aparte releases die samen één geheel zullen vormen, zowel muzikaal als grafisch, met de verbindende kracht van de liefde als leidraad.

© And Then Came Fall

Na Love Like Gold en Photograph krijgen we nog een voorproefje van de ep’s met de single Better. Het is een vrolijk nummer maar met een triest en waargebeurd verhaal. Het gaat over twee mensen die stapelzot zijn van elkaar, die elkaar altijd ontmoeten aan een bank bij een oude boom. Op een dag komt er maar één persoon naar de bank, de andere laat niks meer van zich horen zonder enige uitleg.

De achtergeblevene gaat nog dagelijks naar dezelfde plaats en bemerkt een paar dagen later dat de boom is omgevallen, heel symbolisch.

Het is een catchy uptempo nummer met warme arrangementen waar je, na het beluisteren van het refrein, instant vrolijk van wordt. Wat een beetje raar is met zo’n verhaal. Het is een echte meezinger die na één beluistering een hele dag in je hoofd blijft hangen. Blijkbaar zorgen de samenwerkingen tussen Tanghe en Janssens altijd voor vuurwerk en een beetje magie.

Op 27 oktober staat And Then Came Fall in De Casino in Sint-Niklaas samen met The Antler King.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More