Home Singles ALLISON LORENZEN FEAT. MIDWIFE – Vale (Whited Sepulchre Records)

ALLISON LORENZEN FEAT. MIDWIFE – Vale (Whited Sepulchre Records)

by Bart Verlent

De uit Denver afkomstige Allison Lorenzen maakt deel uit van het synth en percussie duo School Dance en bracht vorig jaar haar solodebuut Tender uit. Dit zweverige pareltje werd overal lovend onthaald en kreeg vooral aandacht omdat Madeline Jonston (Midwife) en Daniel Patrick Henry (Memory Tapes) aan het album meewerkten. Lorenzen gebruikt geen zware bombastische arrangementen voor haar dromerige songs maar werkt eerder minimalistisch en zet vooral haar heldere stem op de voorgrond.

© Jack Manzi

Vale is afkomstig van de debuutplaat, werd geïnspireerd door het boek The Road van Cormac McCarthy en is een meditatie over liefde en geweld. Op deze song gaan de zware donker gitaarpartijen van Midwife in duel met de prachtige heldere stem van Lorenzen. Verder vullen een orgel en een ritmebox het nummer sober aan wat een ingetogen pareltje oplevert.

Wie helemaal te vinden is voor het dromerige geluid van Beach House zal zeker ook te vinden zijn voor de songs van Allison Lorenzen. Zij gebruikt hetzelfde donkere sfeertje maar gaat nog ingetogener te werk.

FACEBOOK/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More