Home Belgisch ALICE MAE – Better Off

ALICE MAE – Better Off

by Felix Sandon

Daar staat ze dan, alleen aan de microfoon: Alice Mae. Zij en haar geliefde gaan niet meer samen door het leven, en dat is allemaal haar eigen schuld, zegt ze. Het ligt ongetwijfeld aan haar impulsiviteit, en aan de foute grappen die ze vertelt op het foute moment, en aan haar onkunde om goede gesprekken te voeren. “You probably sleep overnights / And have fewer fights / Without me.” En toch, toch sluimert er ergens in haar woorden de overtuiging dat zij het is die beter af is zonder de ander.

Better Off is een lied dat het uitstekend zou doen in een film of een musical. En dat bedoelen we heus niet negatief: er is de kristalheldere tekst waarvan je elk woord meteen vat, het krachtige refrein waarin Alice haar stem tentoonspreidt en de intieme stilte-na-de-storm voor het nog één keer volledig losbarst. En nergens vergeet het te rocken.

Misschien wat te theatraal voor sommige luisteraars, maar de wereld is nu eenmaal een schouwtoneel, zoals een Britse bard ons ooit influisterde, en Better Off de perfecte catharsis waarin de heldin van het verhaal alles van zich afschudt alvorens haar eigen pad te kiezen in het leven.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More