Home Belgisch AKI – Alles Hier Hetzelfde

AKI – Alles Hier Hetzelfde

by Felix Sandon

Een jaar geleden maakten we kennis met Aki (spreek uit: Áki), het jazzcollectief van drumster Anke Verslype. Met Niobe nam ze de luisteraar mee op wonderlijke reizen over de oceaan, door eindeloze graslanden of onder de eeuwige knipperlichten van de wereldstad. Niet alleen, maar vergezeld door de harp van Marjolein Vernimmen, de bas van Ruben De Maesschalck en de gitaar van Willem Heylen. Dit najaar brengt Aki een eerste album uit, waarop de klarinet van Joachim Badenhorst het collectief vervoegt. Om ons daarvoor warm te maken, krijgen we nu al Alles Hier Hetzelfde te horen.

Artwork: Soetkin Verslype

Deze single neemt zijn tijd om open te klappen, zeldzaam in tijden van streaming waar artiesten je binnen de dertig seconden willen inpalmen. Een te snelle opbouw zou echter ongepast zijn: Alles Hier Hetzelfde wil de sfeer oproepen van een plek waar door de jaren heen niks veranderd is. Zoals langs de achterdeur het huis van je grootouders binnengaan, waar de tijd is blijven stilstaan en je telkens opnieuw herinneringen lijkt te herbeleven.

Net als op Niobe slaan alle instrumenten de handen in elkaar om filmmuziek te componeren waarbij je zelf de beelden op je netvlies mag projecteren. Even voorbij de helft krijgt de klarinet de hoofdrol aangeboden en ontvouwt een prachtige melodie vol warme weemoed. En dan zijn er nog die stemmen die her en der rondzweven. Wij zitten alvast klaar voor de tour van Aki dit najaar. Het belooft een mooie herfst te worden.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More