Home Singles AILI – Nandakke? (Eskimo Records)

AILI – Nandakke? (Eskimo Records)

by Bart Verlent

Aili Maruyama en Orson Wouters hebben elkaar toevallig ontmoet in 2019 en daar is uiteindelijk het electroproject Aili uit ontstaan. Zo spontaan als dit project is ontstaan, zo klinkt dit duo ook. Dat was te merken op debuutep Dansu en het album Nandakke? dat in februari het licht zag.

© Aili

Om de debuutplaat nog wat meer in de schijnwerpers te zetten heeft het duo nu de titeltrack uitgebracht als single. Het Japanse woord ‘nandakke’ gebruik je als een woord op het punt van je tong ligt en er maar niet op kan komen. Dit woord symboliseert voor het duo verwarring en miscommunicatie. Deze thema’s hebben ze naar ook verwerkt in de clip waarin Orson en Aili elkaar tevergeefs zoeken in Mini-Europa.

Het nummer heeft weer zo’n lekkere groovy funky baslijn zoals in Dansu. Dat alleen al maakt deze song zo’n dancefloorhit. Verder krijgen we een gedreven beat, zalige synthklanken en Aili die haar Japanse tekst met een lekker flow heeft neergelegd. Het is dan ook echt weer een zalige dancetrack.

Aili kan je aan het werk zien op:
03/05 – Het Bos, Antwerpen
24/05 – CC Belgica, Dendermonde
19/07 – Gent Jazz
21/07 – Dour Festival

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More