Home Singles ABOUT JAY – Circles/Whispering Flower

ABOUT JAY – Circles/Whispering Flower

by Bart Verlent

About Jay is een band met roots in de Vlaamse Ardennen. Ze brengen luistermuziek over de liefde, uitbundige vreugde en klein verdriet. Het viertal maakt meerstemmige songs begeleid op ukelele, keys, viool en gitaar. Ze maken samen muziek sinds 2017 en op 22 januari 2021 verschijnt hun debuutep Circles.

Na een succesvolle crowdfunding campagne trokken Kim De Baere, Céline Herregods, Benjamin De Baere en Sofie Goedertier de Gentse Johnny Green Giant Studio in met producer Joost Lambert. Op het album zullen zes nummers staan waarvan we het titelnummer en Whispering Flower al even mochten voorproeven, deze nummers zijn dus nog niet officieel uit.

Het viertal uit Eke brengt op deze twee songs een knappe combinatie van pop en folk. De samenzang van Kim De Baere en Céline Herregods zorgt voor magische momenten. Benjamin en Sofie vullen het geheel subtiel aan met gitaar en viool. Hun geluid doet denken aan de magische composities van de zussen van First Aid Kit.

Iets zegt ons dat voor About Jay 2021 een belangrijk jaar gaat worden. Met zo’n wondermooie nummers zal de band volgend jaar zeker doorbreken. Wie een voorproefje wil horen van hun knappe songs, verwijzen we graag door naar de vi.be site en de Facebook pagina van deze unieke band.

Het album kan je op Spotify al pre-saven via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More