Home Singles STAY IDLE – Adjacent Replacement (Eigen Beheer)

STAY IDLE – Adjacent Replacement (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het Limburgse viertal Stay Idle is één van de bands die je in het oog moet houden voor 2021. Ze behaalden met hun loeiharde kelderpunk een finale plaats in de Limburgse Sound Track en waren te zien op Humo’s Rock Rally. Met hun vorige single So Tame schopten ze het tot de laatste 30 van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

So Tame was de eerste single van de debuutplaat Vulture Culture die binnenkort op de mensheid wordt losgelaten. Adjacent Replacement is het tweede voorproefje van die debuutplaat en gaat over verschrikkelijke werkervaringen en culturen waarin bazen lacherig en ludiek omgaan met hun werknemers. De band spreek in deze song ook hun afkeer uit voor flamboyant en opschepperig gedrag.

Deze nieuwe song begint nog vrij rustig met krachtige gitaren die wat lijken op de gitaren die we ook bij The Stooges hoorden. Het refrein barst stevig open wanneer zanger Vincent zijn ongenoegen uitbrult. Na een kleine break, waarin de band al zijn energie bijeenraapt, gaan ze er nog eens stevig tegenaan. Het lekker noisy einde maakt deze song gewoon af.

Stay Idle had met So Tame al een heerlijk giftige song afgeleverd, met deze Adjacent Replacement overtuigen ze volledig. Geen pure rechttoe postpunk maar een stevige song met veel afwisseling en een bom energie.

Deze Limburgers zijn het jaar enorm goed begonnen. Wij kijken uit naar het debuutalbum waarin deze kerels zeker ook weer stevig uit de hoek zullen komen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More