Home Singles ABSOLUTE BODY CONTROL – Earth Takes A Break

ABSOLUTE BODY CONTROL – Earth Takes A Break

by Nel Mertens

“Laten we dit helse jaar toch maar in schoonheid afsluiten”, moeten Dirk Ivens en Eric Van Wonterghem gedacht hebben. En ze lieten op de laatste dag van 2020 een dijk van een minimal synthtrack horen met Earth Takes A Break.

De mensheid wankelt en trilt door verschillende gebeurtenissen. De wereldwijde pandemie, in vlammen opgaande stukken van de wereld, smeltende poolkappen, orkanen en tornado’s… De aarde lijkt inderdaad even nood te hebben aan een pauze. Die bezorgdheid laat het duo horen in hun nieuwste single. De mens wankelt en trilt bij het horen van dit up-tempo nummer met in golven rollende ritmes en knap melodische synthlijnen die de terechte ontrust uitdrukken. Met inslaande beats als een verstoorde hartslag op de achtergrond.

Underground cult, die nu nog steeds even sterk indrukken nalaat. We kunnen de heren gerust pioniers noemen binnen de scene, want Absolute Body Control bestaat 40 jaar. Om dat te vieren verscheen er een speciale verjaardagseditie op tape, met een magazine van 60 pagina’s met interviews en meer info over de voorbije 40 jaar. Deze release 1980/2020 verscheen in een samenwerking tussen het label Θʀ⊿cu⌊⊕ ʀ⋵cøʀɖs en het muziekmagazine Industrial Complexx. Als je er nog eentje wil kopen, wees dan snel, want er zijn nog slechts enkele exemplaren te bemachtigen.

Verder hopen we dat Earth Takes A Break een voorloper is van een album. Het zou ons jaar alvast goed maken!

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More