Home Singles AAFKE ROMEIJN – Zelf

AAFKE ROMEIJN – Zelf

by Bart Verlent

Aafke Romeijn is een Nederlandse muzikante, schrijfster en journaliste. In ons land werd ze vooral bekend door haar bewerking van Een Heel Klein Beetje Oorlog van Noordkaap. Op 30 april verschijnt haar vijfde album Godzilla waar Zelf de eerste single uit is.

© Cath Van Laere

Het thema van de nieuwe single is vrij actueel en kaart psychisch welzijn en depressie aan. Als Romeijn depressief is, dan kijken de mensen vooral naar haar en staan ze vooral voor haar klaar. Terwijl haar man het dan ook zwaar heeft omdat hij in zijn eentje voor het huishouden en voor hun dochter moet zorgen. Zelf is dan ook een nummer over de enorme dankbaarheid maar ook het verdriet dat ze voelt omdat ze nooit hetzelfde kan teruggeven.

Muzikaal klinkt het nummer eigenlijk best vrolijk. We krijgen luchtige electro die op de dansbenen werkt en na één beluistering heel lang in het hoofd blijft hangen. Wel een beetje bizar dat zo’n zwaar thema op zo’n optimistische muziek werd gezet.

Op 8 april kan je een concert van Aafke Romeijn, dat in De Roma in Antwerpen werd opgenomen, bekijken op het cultuurkanaal Podium 19. Ook op 25 april zal je haar op dit kanaal aan het werk kunnen zien tijdens een voorstelling rond het oeuvre van Paul van Ostaijen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More