Home Singles HALEHAN FT. LUARICES – The Dance Apart (Eigen Beheer)

HALEHAN FT. LUARICES – The Dance Apart (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Alexandre Lambrecht is een Brusselse singer-songwriter die in verleden deel uit maakte van Throw Television en Mannequins on 7th Street. In 2017 ging hij solo onder de naam Halehan. Na twee ep’s besloot de Brusselaar dit jaar om terug onafhankelijk te worden. Hij reageert daarmee op de druk van de muziekindustrie om zich aan een bepaald genre te conformeren terwijl zijn schrijfstijl net steeds eclectischer wordt.

Na een folk-periode en een electropop-periode, wordt zijn nieuwe muziek tegenwoordig sterk beïnvloed door neo-soul, r&b en bossa nova. Voor de nieuwe single The Dance Apart werkte hij samen met de Braziliaanse comédienne Luarices en werd hij muzikaal geïnspireerd door The Jungle Book en Mr. Sandman.

De jazzy single gaat over een koppel waarvan de man aan de ene kant van de oceaan woont en de vrouw aan de andere. Ze kunnen elkaar niet ontmoeten door covid. Onafscheidelijk blijven de twee voortdurend in contact via hun smartphone en projecteren ze elkaar in hun respectievelijke leefruimtes om zo elkaars aanwezigheid te voelen.

Ook al is het onderwerp van deze song misschien niet echt vrolijk, toch is het nummer dat wel. Het duo maakte een zalig uptempo nummer met een retro randje waar je onmiddellijk goedgezind van wordt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More